Eredetvédett fajták

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

Cseresznye fajtái

A fő fajták a Germensdorfi óriás és a Hedelfingeni óriás. További fajták a a korai érésű Bigarreau Burlat, a közepérésű Szomolyai feketecseresznye, a Margit, a Solymári gömbölyű, a Linda és a Van, valalmint a kései Katalin.
Bigarreau Burlat cseresznye
Június első felében érik. Főként friss fogyasztásra és exportra való, de feldolgozásra is alkalmas. Gyümölcse középnagy vagy nagy 5-6 gr.-os színe bordóspiros, keményhusú, kissé ropogós. A cseresznyelégy még nem károsítja. Bőtermő. Elsősorban kézi betakarítás javasolt, de ipari célra gépi rázással szüretelhető. Kevés metszést igényel. Az első jó minőségű a hazai és külföldi piacok áruival is versenyképes. Bigarreau Burlat cseresznyefa jó porzó fák: Münchenbergi korai, Valerij Cskalov, Szomolyai fekete, Van cseresznye
Lecke tartalma
0% Kész 0/1 Steps